Liselotte Boon

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Counceling

Over mij

"Je kunt anderen niets leren; je kunt hen alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf " (Galileo Galilei)


Van nature heb ik interesse in mijn medemens en een passie voor gezond en bewust leven. Ik luister graag naar het verhaal dat mensen te vertellen hebben en de gevoelens die hierbij beleefd worden. Vanuit mijn aanleg en passie werk ik vanaf mijn 21e jaar met mensen. Ik heb in vele verschillende werksituaties mogen leren. Als verzorgende in de thuiszorg, als ergotherapeut in de revalidatie en advisering en als natuurgeneeskundig therapeut en psychosociaal en geestelijk begeleider in mijn huidige praktijk en de natuurdrogisterij de Rode Pilaren. 

Het leven zelf vind ik minstens zo´n grote leerschool. Het grootbrengen van mijn drie kinderen en de gebeurtenissen in mijn leven brengen mij veel inzichten. Mijn zelfonderzoek en het willen leren van situaties en mensen laten mij rijk en dankbaar voelen als mens. Vanuit deze zienswijze sta ik open voor ieder uniek mens en diens hulpvraag.

Mijn verlangen is om samen met jou te kijken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en bewustwording te krijgen bij die gebieden die dat nodig hebben. Door jouw situatie te belichten, dat te brengen wat nodig is kan verandering en genezing plaatsvinden in jou.

Betekenis en logo site

Het lemniscaat dat te zien is in mijn logo staat voor verbinding maken met de persoon die tegenover mij zit. Ik voel het in verbinding zijn met mijn medemens op deze manier. Over en weer in een gesloten oneindige beweging. De levensboom in mijn logo staat voor de verbinding tussen hemel (bladerdek) en aarde (wortels) en het denken en voelen. Het in evenwicht, in balans zijn hiervan staat voor mij voor de gezondheid van de mens. 


De naam voor mijn website ‘’natuurlijk zelf genezen’’ kan je op twee manieren lezen. Natuurlijk in de zin van de natuurlijke middelen en behandelingen waarmee gewerkt wordt en ‘’natuurlijk’’ in de zin van de genezing moeten we natuurlijk zelf creëren. Hiermee wil ik zeggen dat we in een zekere zin allen verantwoordelijk zijn voor ons eigen proces. Waar een wil is is een weg. Door de verantwoordelijkheid van het uit balans zijn voor onze eigen rekening te nemen en niet buiten onszelf te plaatsen, hebben we het grootste deel van de genezing te pakken.


Mijn werkervaring

2012-heden: Natuurgeneeskundig therapeut en Counselor –  Praktijk in Zeeland gezond M´burg

2006-heden: Natuurdrogist – de Rode Pilaren Vlissingen

2004-2006: Technisch adviseur, Ergotherapeut – Jeremiasse, Zeeland

2002-2004: Wvg-adviseur,Ergotherapeut – Gemeente Rotterdam

1998-2002: Verzorgende – Thuiszorg Rotterdam

Opleidingen

2002-2012: Psychosociale en geestelijke begeleiding / Counseling –  Academie Hippocrates Bloemendaal

2002-2003 Klassieke Homeopathie Academie Hippocrates Bloemendaal

2002-2012: Natuurgeneeskunde Academie – Hippocrates Bloemendaal

1997-2001: Ergotherapie – Hogeschool Rotterdam

1996-1997: SPH (propadaeuse) – Hogeschool Rotterdam

Relevante cursussen

2019 Intuïtief systemisch coachen – Hylke Bonnema, Bilthoven

2017 Touch for Health I en II, kinesiologie – Zonnetolk, Maarssen

2015 Gelaatsanalyse, Schüsslercelzouten – TS, healthacademy

2015 Kind en darm – Rp Vitamino Soesterberg

2014 SKB Bloedtest – Rp Vitamino Soesterberg

2014 RP Oligotherapie – Rp Vitamino Soesterberg

2014 Microbiologie – Rp Vitamino Soesterberg

2009 Bachbloesemtherapie – Bach Center, Bergen op ZoomMijn visie

"Waar de kunst van de geneeskunde is geliefd, is er ook liefde voor de mensheid." (Hippocrates)


Het menselijk lichaam heeft een zelfgenezend vemogen en wij zijn als mens zelf in staat om oude patronen te doorbreken . Deze vermogens kan je inzetten om je meer in balans te gaan voelen. Dit kan via verschillende invalshoeken, maar zal het meest kans van slagen hebben als je het doorvoert in je hele leven. Op lichamelijk, psychisch, geestelijk en energetisch gebied.

 

Bewust leven is aandachtig bezig zijn met jezelf, je omgeving en de natuur. In deze maatschappij valt dat niet altijd mee. Vooral als je nooit geleerd hebt hoe bewust te leven. Het betekent in feite dat wat anderen zeggen en voorleven niet zomaar voor waar aan te nemen, maar zelfonderzoek te verrichten. Wat zijn je eigen wensen, gedachtes, gevoelens en handelingen?

 

Ziek zijn, niet goed in je vel zitten, daagt je uit om anders naar jezelf te gaan kijken, bewust te worden van dat je wat je denkt, voelt en doet. Alles in jouw leven hangt met elkaar samen, vormt zich tot de situatie waar jij nu in zit. Voeding, beweging, slapen, gedachtes, medicijngebruik, je verleden, je werk, relaties, omgeving enz. In de alternatieve geneeskunde wordt er vanuit deze samenhang naar de mens gekeken, dit wordt een holistische mensvisie genoemd.

 

In mijn praktijk kijk ik met jou naar deze samenhang. Dit kan door inzet van verschillende therapievormen. Het is waar jouw wens ligt welke behandeling we hiervoor inzetten. Door bewustwording te krijgen op deze verschillende gebieden, je leefstijl aan te passen, natuurlijke middelen in te nemen, gedragspatronen te herkennen en te veranderen, verduidelijking te krijgen over thematieken binnen jouw systeem kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en/of gestimuleerd worden.

 

Door je leven te belichten kan er weer beweging komen in jouw levensstroom en kan er een bewuster, gezonder en blijer leven ontstaan.Maak een afspraak met Liselotte

In mijn praktijk begeleid ik jou op lichamelijk, psychisch en energetisch gebied.

Hulp durven vragen maakt jou tot een krachtig mens!

Samen kijken we wat jij nodig hebt.


06-23796798

Zeeland Gezond

Schenge 4

4335 XS Middelburg