top of page

Counseling

Psychosociale en geestelijke begeleiding

“ Ik heb het verleden opnieuw verzonnen om de schoonheid van de toekomst te zien’’

(Le fou d’Elsa 1963)

Voor een ieder verloopt het leven anders; we hebben allemaal ons unieke levensverhaal. Ieder leven kent intens mooie als eveneens hele verdrietige, pijnlijke gebeurtenissen. Ieder mens heeft hierbij te maken met emoties. Het hangt van je draagkracht en draaglast af of hierdoor klachten ontstaan. Vaak verwerken we deze gebeurtenissen of lossen de klachten vanzelf op. Maar soms zit er geen beweging in en kun jij je geblokkeerd voelen. Dan is het heel fijn om hulp te krijgen van iemand die met je meekijkt in jouw proces.

Dit doet counseling voor jou

Met behulp van counseling kan er bewustwording en aandacht gebracht worden naar bestaande blokkades, vaste patronen, gedragingen, nare gebeurtenissen uit het verleden. Door beweging te brengen kunnen emoties loskomen en verwerkt worden.

Regie over je leven

Door bewust te worden kan je zaken bij jezelf leren signaleren, veranderen, en in de toekomst herkennen. Hierdoor kan je meer regie krijgen over wat er gebeurt in je leven. Ieder mens is uniek, ieder reageert op een eigen manier. Als je leert begrijpen hoe jouw gestel in elkaar zit, hoe het bij jou werkt en hoe je reageert op bepaalde situaties, kan je hier de rest van je leven rekening mee houden.

Luisteren naar je lichaam

Het leren luisteren naar tekenen van je lichaam is belangrijk. Wat wil de klacht, de gedachte of het gevoel jou vertellen? Wat mag je in het nu anders doen? Je bent de ziekte niet, maar de ziekte is een symptoom van een disbalans. Het nodigt je uit om te kijken waar de disbalans zit en wat anders mag in je leven. Ziekte wordt gezien als een leerproces. Het gaat hier om gedragsverandering, naar jezelf, naar je omgeving en naar klachten of ziekte. Verantwoordelijkheid nemen voor hoe je leeft is soms een lastige opgave, maar nodig voor verdere bewustwording en een gezonder leven.

Zo werkt de counseling behandeling

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je hulpvraag en de mogelijkheden voor de behandeling. Samen beslissen we welke vormen van therapie bij jou passen en gaan we aan de slag. Binnen de praktijk maak ik o.a. gebruik van

  • gesprekstherapie;

  • ontspanningsoefeningen;

  • visualisaties;

  • (familie)opstellingen;

  • creatieve therapie;

  • biografie;

  • bewustwordings- en kinesiologie-oefeningen;

  • Flowerplexmiddelen;

  • Bachbloesems.

‘Als je luistert naar de stilte en je bent met wat er is. Dan voel je leven in de ruimte en dat is alles wat er is.’

(Ton Constandse)

Maak een afspraak met Liselotte

In mijn praktijk begeleid ik jou op lichamelijk, psychisch en energetisch gebied.

Hulp durven vragen maakt jou tot een krachtig mens!

Samen kijken we wat jij nodig hebt.

Counseling Liselotte Boon
bottom of page