Liselotte Boon

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Counceling

Natuurgeneeskunde

“De natuur geneest, de arts is niet de meester maar dienaar van de natuur”

(Hippocrates)


De natuur is een bron van geneeskracht. Al sinds de oudheid worden planten, bomen, bloemen, stenen, dieren, en voedingsmiddelen gebruikt om ziekte te bestrijden. Deze componenten uit de natuur komen overeen met ons lichaam en helpen ons lichaam in het herstel. In de natuurgeneeskunde staat het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal en wordt ziekte gezien als een gevolg van het uit balans zijn van lichaam en geest.Holistische mensvisie

Het betreft een holistische mensvisie. Alles hangt met elkaar samen, de gehele mens en diens omstandigheden. Ziekte ontstaat niet van de één op de andere dag, maar ontwikkelt zich in opvolgende stadia in ons lichaam. De klacht kan gezien worden als meerdere lagen van verstoring, als een ui met zijn verschillende lagen. De kern van de ui is onze gezondheid en elk laagje dat er omheen komt is een stadium van verstoring.


Je lichaam uit balans


Steeds meer mensen hebben duidelijke klachten terwijl er geen klinische diagnose kan worden gesteld. Deze zogenoemde functionele stoornissen zijn een verschijnsel van onze tijd. Ze leiden ertoe dat de lichaamseigen afweerkrachten het laten afweten, waardoor het lichaam uit balans raakt. Er ontstaan klachten zoals slaap-problemen, vermoeidheid, hormoonstoringen, darmklachten, spier-en gewrichts klachten, huidproblemen of andere chronische klachten.Natuurgeneeskunde herstelt de basisregulatie


Ons lichaam krijgt allerlei signalen voordat er een acute, chronische dan wel degeneratieve ziekte ontstaat. Kort omschreven gaat het erom dat het lichaam niet meer in staat is gifstoffen voldoende uit te scheiden. Deze hopen zich in de weefsels of zelfs in de cellen op. In de natuurgeneeskunde wordt er gewerkt aan de basisregulatie van het lichaam, zodat gifstoffen weer uitgescheiden kunnen worden en de celademhaling zich weer hersteld.Behandeling natuurgeneeskundeIn een eerste gesprek wordt jouw gehele situatie in beeld gebracht. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van aanvullende diagnostische hulpmiddelen, zoals iriscopie, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of andere laboratoriumonderzoeken. Alle informatie is van belang en geeft een zo breed mogelijk beeld van jouw situatie. Hierbij worden klachten, voeding, beweging, slapen, ontspanning, werk, sociale omstandigheden, psychische gesteldheid en de wensen en behoeftes in kaart gebracht. Alle factoren zijn van invloed op je gezondheid. Vanuit deze verzamelde gegevens maak ik een behandelplan dat we in een volgend gesprek doornemen.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?De werkwijze is afhankelijk van je hulpvraag. Bij kleine hulpvragen plannen we een kort consult. Bij diepgaandere hulpvragen is een langer consult mogelijk. Deze opties bespreken we samen.Bij de behandeling adviseer ik je over natuurlijke middelen zoals:


  • kruiden (fytotherapie);
  • supplementen;
  • schüssler celzouten;
  • bachbloesems;
  • homeopathie;
  • flowerplexmiddelen;
  • oligoproducten.


Naast deze adviezen geef ik je ook leefstijl- en voedingsadviezen.


Maak een afspraak met Liselotte

In mijn praktijk begeleid ik jou op lichamelijk, psychisch en energetisch gebied.

Hulp durven vragen maakt jou tot een krachtig mens!

Samen kijken we wat jij nodig hebt.


06-23796798

Zeeland Gezond

Schenge 4

4335 XS Middelburg