top of page

Ontstressen

Consult Ontstressen

Meer regie over jouw leven krijgen. Direct ontstressen m.b.v. een eenvoudige oefening die de linker en rechter hersenhelft verbindt. Negatieve patronen en overtuigingen omzetten in positieve.

We leven 95 % van de dag vanuit ons onderbewuste, dus maar 5 % vanuit ons bewustzijn. Is je emmer met onverwerkt verleden vol, dan kan er weinig bij en loopt deze snel over.  Hoe komt het dat we gedrag vertonen dat we niet willen, destructief is of waarop we geen vat lijken te hebben? Dit komt doordat we het grootste deel van de dag vanuit het onderbewuste handelen. Hier liggen negatieve ervaringen, overtuigingen en patronen opgeslagen. Deze worden getriggerd als er een aantal zintuigelijke prikkels binnenkomen in de hersenen die verbonden zijn met oude opgeslagen soortgelijke ervaringen. Er wordt een soort alarmknop ingedrukt van waaruit we reageren met het oude gedrag gekoppeld aan deze  ervaringen . Het brein is in zo’n situatie in stress, de linker en de rechter hersenhelft zijn niet in verbinding. Er wordt direct vanuit het oerbrein gereageerd. Als de hersenen in verbinding gebracht worden binnen deze ervaring en deze verbinding vastgelegd wordt, is de stress eraf. Die situatie, de ervaring zal nimmer meer op deze manier plaatsvinden. De alarmreactie is verdwenen en de situatie wordt als een herinnering opgeslagen. In feite kan alles dat we in ons onderbewuste hebben opgeslagen op deze manier getransformeerd worden.

 

Wanneer is deze methode te gebruiken?

  • Iedere vorm van stress en stressreactie

  • Bij stress en lastige gevoelens; zowel nu, t.a.v. het verleden en de toekomst

  • Bij iedere onaangename situatie; o.a. bij verwijten, uitstelgedrag, pijn, een slecht gevoel over jezelf of anderen, vastzitten in patronen, negatieve overtuigingen e.a.

Tijdens deze sessie krijg je de tools voor de oefening in handen. Waarna je thuis verder aan de slag kunt en meer regie over jezelf krijgt. Word jezelf!

Maak een afspraak met Liselotte

In mijn praktijk begeleid ik jou op lichamelijk, psychisch en energetisch gebied.

Hulp durven vragen maakt jou tot een krachtig mens!

Samen kijken we wat jij nodig hebt.

knowledge-3914811_960_720.jpg
bottom of page