top of page

Braverman, Neurotransmitter Profielbepaling

Neurotransmitter Profielbepaling volgens Braverman

Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit?  Dan kan de Bravermantest inzicht geven in verstoringen met de neurotransmitters. Je wilt mogelijk weten hoe je herstel van mentaal emotionele klachten ondersteund kan worden met de juiste voeding en supplementen om de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen.

De profielbepaling is een lange vragenlijst met ja/nee vragen, met als doel om een inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neuro-biochemische systeem en de daarbij behorende klachten. Neurotransmitters zijn overdrachtsstoffen die zorgen voor de communicatie in de biochemie van het lichaam. Bij ieder neurotransmitterprofiel, hoort een reeks aan kenmerken. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten, die direct verbonden zijn met de neurotransmitters in het brein. De “natuur” van een persoon is de combinatie van persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid. Door het herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitters en het aanvullen van tekorten, kan in de basis het genezingsproces worden versterkt.       

De bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn, onderzocht zijn door andere vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings. Geen enkele bepaling kan uiteraard de neurobiochemie volledig weergeven.

Holistische mensvisie

Het betreft een holistische mensvisie. Alles hangt met elkaar samen, de gehele mens en diens omstandigheden. Ziekte ontstaat niet van de één op de andere dag, maar ontwikkelt zich in opvolgende stadia in ons lichaam. De klacht kan gezien worden als meerdere lagen van verstoring, als een ui met zijn verschillende lagen. De kern van de ui is onze gezondheid en elk laagje dat er omheen komt is een stadium van verstoring.

Je lichaam uit balans

Steeds meer mensen hebben duidelijke klachten terwijl er geen klinische diagnose kan worden gesteld. Deze zogenoemde functionele stoornissen zijn een verschijnsel van onze tijd. Ze leiden ertoe dat de lichaamseigen afweerkrachten het laten afweten, waardoor het lichaam uit balans raakt. Er ontstaan klachten zoals slaap-problemen, vermoeidheid, hormoonstoringen, darmklachten, spier-en gewrichts klachten, huidproblemen of andere chronische klachten.

Natuurgeneeskunde herstelt de basisregulatie

Ons lichaam krijgt allerlei signalen voordat er een acute, chronische dan wel degeneratieve ziekte ontstaat. Kort omschreven gaat het erom dat het lichaam niet meer in staat is gifstoffen voldoende uit te scheiden. Deze hopen zich in de weefsels of zelfs in de cellen op. In de natuurgeneeskunde wordt er gewerkt aan de basisregulatie van het lichaam, zodat gifstoffen weer uitgescheiden kunnen worden en de celademhaling zich weer hersteld.

Behandeling natuurgeneeskunde

In een eerste gesprek wordt jouw gehele situatie in beeld gebracht. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van aanvullende diagnostische hulpmiddelen, zoals iriscopie, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of andere laboratoriumonderzoeken. Alle informatie is van belang en geeft een zo breed mogelijk beeld van jouw situatie. Hierbij worden klachten, voeding, beweging, slapen, ontspanning, werk, sociale omstandigheden, psychische gesteldheid en de wensen en behoeftes in kaart gebracht. Alle factoren zijn van invloed op je gezondheid. Vanuit deze verzamelde gegevens maak ik een behandelplan dat we in een volgend gesprek doornemen.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De werkwijze is afhankelijk van je hulpvraag. Bij kleine hulpvragen plannen we een kort consult. Bij diepgaandere hulpvragen is een langer consult mogelijk. Deze opties bespreken we samen.

Bij de behandeling adviseer ik je over natuurlijke middelen zoals:

  • kruiden (fytotherapie);

  • supplementen;

  • schüssler celzouten;

  • bachbloesems;

  • homeopathie;

  • flowerplexmiddelen;

  • oligoproducten.

 

Naast deze adviezen geef ik je ook leefstijl- en voedingsadviezen.

Maak een afspraak met Liselotte

In mijn praktijk begeleid ik jou op lichamelijk, psychisch en energetisch gebied.

Hulp durven vragen maakt jou tot een krachtig mens!

Samen kijken we wat jij nodig hebt.

istockphoto-472465430-612x612.jpg
bottom of page